Laavu

Tuomiojärven laavu- kota valmistui syksyllä 2006. Kotamäen, Oittilan ja Suonteen kyläläiset rakensivat talkootyöllä hirsisen laavu- kodan ja puuvarasto- wc- rakennuksen Tuomiojärven pohjoispäähän. Laavulta vievät pitkospuut vanhaa polkua pitkin lintutornille noin 350 metrin matkan.

Laavu- kota on 40 neliön kokoinen. Keskellä kotaa sijaitsee muurattu tulisija ja penkit kiertävät seiniä. Kodan ikkuna- aukkoihin on asennettu pleksit estämään  järveltä tulevaa viimaa. Laavu- osaan mahtuu kymmenkunta yöpyjää. Puuliiterissä on kuivaa puuta laavun käyttäjille. Autolla pääsee läheiseltä Suonteentieltä laavulle asti. Tieltä on matkaa  laavulle noin 50 metriä. Laavun tienhaaraan on rakennettu punainen ilmoitustaulu, joka toimii tienviittana.

Ohjeet käytöstä
Laavu ja lintutorni ovat kaikkien luonnossaliikkujien vapaassa käytössä jokamiehen oikeuksin.  Ruokaveden joutuu tuomaan mukanaan. Polttopuuta löytyy liiteristä. Tulitikuista huolehtii jokainen itse. Polta ulkotulia ja tuikkuja valvotusti. Huolehdi käytön jälkeen roskat jäteastiaan ja siisti jälkesi, niin seuraavienkin käyttäjien on mukava tulla. Laavun ulkopuolella on vesitynnyri tulipalon varalta.

Laavu on saanut tähän asti olla rauhassa, mutta nyt sieltä on viety nuotiokahvipannu. Uuden hankinta on vielä mietinnässä, JOTEN JOS AIOT KEITTÄÄ LAAVULLA KAHVIT, OTA OMA PANNU MUKAAN!

Jos on kysyttävää tai ongelmia, soita Asko Siikanen 050 5588017.